A kötelező keresztapa túra Szicíliában

United-Kingdom-icon In English – Memories of a Travel Addict Chick: The obligatory Godfather Tour in Sicily

Egy egész nyarat töltöttem Taormina/Giardi Naxosban, már korábban írtam, Sziciliáról (lsd szicíliai főzőtanfolyam). Az első dolog, ami mindenkinek eszébe jut Szicíliárol, a maffia, majd Corleone, majd a Keresztapa filmek. Taorminából el lehet látogatni a híres filmhez kapcsolódó 2 ikonikus helyszínre , ahol kicsit “szicíliai”-nak érezhetik magukat.
S & F_24_Savoca_Fotor

S & F_30_Forza D'Agro_Fotor

S & F_60_Forza D'Agro Egy egész nyarat töltöttem néhány évvel ezelőtt Szicíliában, Taormina / Giardini Naxosban és egy délután az egész csapatunk el ment, hogy láthassa a Keresztapa film helyszineit. A különbség az én bejegyzésem és sok más interneten található bejegyzés között, hogy láttam a Keresztapa, egyetértek azzal, hogy a színészek elképesztőek, de alig emlékszem a filmre. Nem vagyok rajongója ennek a filmnek, de a falvakat bájosnak talaltam 🙂

S & F_04_Savoca_FotorMost már tudom, hogy hol rendeztek néhány jelenet a szicíliai Savoca és Forza d’Agro falvakban Taorminától nem messze. Olvastam, hogy Corleone falu már az 1970-es években is túlságosan fejlett volt ahhoz, hogy helyszínnek használják a film egyes részeihez, ezért választottak ezt a két másik falut. Melyik jelenetet forgatták, melyik a városban nem részletezem.

Savoca leghíresebb helyszine a Bar Vitelli. Egy 200 éves épületben van, belül pedig a Keresztapa film emlékei és ajándéktárgyai találhatóak.

A bár előtt egy modern szobor van, a rendező Francis Ford Coppoláról. Itt van egy templom is, amit egy esküvőnél használtak a filmben.

A kapucinus kolostor néhány száz méterre található, itt a 19. század végéig a város legfontosabb embereit mumifikáltak. Most körülbelül 30 múmia van üveg koporsókban. Semmi sem hasonlítható a palermói kapucinus kolostorban lévő több száz múmiához, de érdemes ezt is megnézni.
S & F_03_Savoca_Fotor

S & F_07_Savoca

A Forza d’Agro álmos utcáira szintén emlékezni fogok. Az utcára néző erkélyek, virágok az erkélyeken, kis éttermek olasz tésztával, keskeny utcák és sok lépcső mindenütt.
S & F_33_Forza D'Agro

S & F_46_Forza D'Agro_Fotor

S & F_68_Forza D'Agro

S & F_67_Forza D'Agro

Fél nap alatt meg lehet nézni ezt a 2 falut. Ha már szinte mindent látott az ember például Taorminában a görög Amfiteátrumot, az Etnát, Siracusa-t, amely egy ősi görög településre épült, Agrigentóban a Templomok völgyét, a Lipari szigeteket (Lipari & Vulcano és Stromboli & Panarea), Palermót, Szicília fővárosat, akkor meg lehet látogatni a „Keresztapa falvakat” is.

Vicky

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: