Néhány fotó Isztambulról – a Kék Mecset és a Fűszer Bazár

United-Kingdom-icon In English – Memories of a Travel Addict Chick: 20 Photos of Istanbul, the Blue Mosque and the Spice Bazaar

Biztos vagyok benne, hogy sokan izgalmas és érdekesnek találják Isztambult. Nekem is ez a véleményem, habár csak egy napot töltöttem ott. Bulgáriából mentem át pár éve, mikor a Naposparton dolgoztam egy egész nyáron.
Istanbul_065n_Fotor

Istanbul_184_Fotor

Istanbul_148Az utazás hosszú volt, éjfélkor kezdődött, nem tudtunk aludni egész idő alatt a buszon, mert a határon le kellett leszállnunk, hogy elintézzük a vízumot, amelyre még Bulgáriaban kellett jelentkeznünk.

Meglátogattunk néhány fontos nevezetességet, a Kék mecsetet, a történelmi óváros egy részét, a Fűszer bazárt és egy kilátóból láttuk a Boszporuszt és a kikötőt. Itt van néhány fénykép, amit az út során készítettem.

A Kék mecset

a 17. század elején épült, hat minaréttel rendelkezik (azonos számmal, mint a mekkai). A Kék mecset a becenevét a több ezer kék Iznik csempéről kapta, amit a belsejének a dekorálásnál használtak.
Istanbul_045

Istanbul_052

Istanbul_060_Fotor

Istanbul_080

A Fűszer Bazar

a vásárlás helyszíne, ez a fedett piac volt a világ első bevásárlóközpontja. A bazárban található boltokban török ​​ajándéktárgyakat és kézműves dolgokat árulnak.
Istanbul_132

Istanbul_136

Istanbul_166_Fotor

Istanbul_152

Istanbul_158

Istanbul_159_Fotor

Istanbul_162_Fotor

Istanbul_178

Istanbul_181_Fotor

Amit nem néztünk meg és a következő látogatásom során szeretném látni az a Hagia Sophia templom (bizánci Bazilika mozaikjai), a Bazilika Ciszterna (forditott Medúza fejek az oszlopokon) és a Topkapi palota (szultánoknak és haremeik otthona – talán elég kívülről latni).Élvezzék a fotókat!

Vicky

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: