Jameos del Agua Lanzarote-n – nappal és éjszaka

 In English – Memories of a Travel Addict Chick: Jameos del Agua in Lanzarote – by Day & Night

César Manrique híres művész és építész volt, sok érdekes dolgot hozott létre Lanzarote-n, ahol született. Őszintén szólva nem hallottam róla, amíg ide nem jöttem, bár szeretem a művészetet és nem vagyok “analfabéta” a témában. Most már imádom a munkáit, a Jardin de Cactus a kedvencem (itt írtam a Cactus Gardenről=> Látogatás a Kaktusz kertben Lanzarote-n), imádom a Mirador del Riót, a Timanfaya Parkot (El Diabolo Étterem, Ruta de los Volcanoes = Olyan, mintha az ember a Holdon sétálna Lanzarote szigetén – korábbi bejegyzés), láttam a Cueva los Verdes => Előzmény “Bakancslista LANZAROTE szigetére“.

koncertteremmé alakította át. as években hoztak létre.
Nord Tour_034

DSC_0304bc

A Jameos del Agua akkor alakult ki, amikor a Monte Corona vulkán 4,000 évvel ezelőtt kitört. A Cueva de los Verdes (Zöldbarlang) mellett az Atlantisz alagút-on belül található. Ez a barlangrendszer a világon a legnagyobb víz alatti vulkanikus alagút, 1,5 kilométer.

Több alkalommal is meglátogattam a Jameos del Agua-t, ezért irok róla és teszem fel a képeimet, hogy kedvet csináljak a meglátogatására.

A Jameos del Agua Lanzarote északi részén található Haria közelében. Parkolni lehet a bejáratnál, a jegy ára 9 EUR.

Miután belépnek a Jameos del Agua-ba, le kell menni a lépcsőn a barlang bejáratáig. Itt van egy kis étterem, ahol a koncertek kerülnek megrendezésre.
DSC_0284

n élnek. Cesar Manrique ezeket a rákokat használta a Jameos del Agua szimbólumául, egy rák nagy szobra a bejáratánál található. El Diabolo). vész nagyon figyelt a részletekre, még az ajtók fogantyúi is rák alakúak.
Nord Tour_035

Nord Tour_035b

Át kell menni a tó mellett egy keskeny úton a barlang kijáratához és fel kell menni a lépcsőn a trópusi növényekkel díszített mesterséges tóhoz.
DSC_0292

Nord Tour_043

Nord Tour_049
A mesterséges tó mögött található a koncertterem, ahol néha klasszikus koncerteket rendeznek (nagyon ritkán, a koncertek kedd és szombat esténként a bejáratnál lévő étteremben kerülnek megrendezésre). Az akusztika fantasztikus, nemcsak itt, hanem az egész barlangban.
Nord Tour_045

Nord Tour_047

A lépcsőn felfelé haladva egy szép kilatóhoz érnek, ahonnan képet lehet készíteni az egész mesterséges tóról (igaz, kissé túl művi, de azért szép).
Nord Tour_053_Fotor Aztán jön egy kis múzeum, a Casa de los Volcans (Vulkánok Háza), ahol információt találnak a vulkánokról, hogyan működnek, vannak szimulációs gépek, van egy kis szoba tükrökkel, ahol vicces képeket készíthetnek .
Nord Tour_052c_Fotorb

Amikor besötétedik, a Jameos del Agua misztikus hangulatot kap, kedden és szombaton este van nyitva. Kedden menü van, szombaton A la Carte és mindkét este folklór-koncert, egy timple koncert. A timple egy hagyományos gitár a Kanári-szigeteken.

Érdemes meglátogatni a Jameos del Agua-t este is, teljesen másképp néz ki 🙂
DSC_0288

DSC_0308v

DSC_0314

Én szombat este mentem, nem vacsoráztam ott és nem maradtam a koncertre sem. Ha szeretnének szórakozást és finom falatokat is, akkor ez 39 EUR.

Itt vannak a képeim erről a látványosságról. Remélem, kedvet kaptak, hogy Lanzarote-n meglatogassak a Jameos del Agua-t!

Vicky

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: